Workshop portretten in samenwerking met MU-ZEE

Voor de eerste keer dit schooljaar op uitstap met de klas naar het museum. Popelend van ongeduld over wat er zou gebeuren, was het enthousiasme duidelijk af te lezen van alle verwachtingsvolle gezichten. Hun verwachtingen werden zelfs overtroffen...

Na het waarnemen van een aantal portretten waaronder die van de heer en meester James Ensor himself, mocht iedereen zelf aan de slag. Eerst wat experimenteren met potlood waardoor ogen , neuzen, oren,... op de vreemdste plaatsen werden aangetroffen. Gelukkig werd nadien een techniek / stappenplan uit de doeken gedaan waardoor er heel wat ruimte voor verbetering was bij de tweede poging. De tweede keer werd alle nieuwe kennis duidelijk goed verwerkt.

Omdat we nu al echte professionals waren, mochten we op een andere locatie onze bijgebrachte kennis toetsen door een zelfportret te maken met houtskool. Die zijn te bewonderen in onze klas, want we willen nog het hele schooljaar van deze kunstwerken kunnen genieten. In elk geval werd het een nabespreking met een uiterst positieve vibe; een geslaagde ervaring rijker dus!